RP_cast_A_Zadatel_2020_final_k_10_2_2020
RP_cast B_specifikace_2020_final_k_10_2_2020
RP_cast C_prohlaseni_2020_final_k_10_2_2020
RP_cast_D_souhlas_2020_final_k_10_2_2020
Vážený výrobce potravin,
dovolte nám, abychom Vás informovali, že i v letošním roce Ministerstvo zemědělství vyhlásilo celostátní soutěž s názvem Regionální potravina. Cílem této soutěže je podpořit malé a střední potravinářské provozy a tím podpořit poptávku po kvalitních českých regionálních potravinách, přesvědčit spotřebitele, že u potravin není důležitá pouze cena, ale také jejich kvalita, čerstvost a původ. Dále pak propagovat potravináře Zlínského kraje při všech příležitostech jako jsou kulturní akce v kraji, farmářské trhy.
Soutěžit mohou potravinářské podniky v těchto kategoriích:
- Masné výrobky tepelně opracované
- Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy
- Sýry včetně tvarohu
- Mléčné výrobky ostatní
- Pekařské výrobky včetně těstovin
- Cukrářské výrobky včetně cukrovinek
- Alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína z hroznu révy vinné)
- Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě
- Ostatní
Přijímání přihlášek do soutěže do 24. 6. 2020
- poštou, nebo osobně na adresu: AK Zlín, Bartošova 4393, 760 01 Zlín,
- nebo e-mailem: akzlin@agrokomora.cz,
- datovou schránkou: thrafef
Je nutné, aby přihlášky byly vyplněny na aktuálních formulářích s platností na rok 2020. Do jedné kategorie je možné přihlásit maximálně 5 výrobků od stejného výrobce.
K přihláškám je nutné dodat:
- výpis z Obchodního nebo Živnostenského rejstříku, nebo výpis z evidence zemědělského podnikatele ne starší 3 měsíců
- fotodokumentaci u nebaleného výrobku
- srozumitelná a čitelná etiketa všech velikostí obalů nebo srozumitelný a čitelný náhled všech velikostí obalů – etikety k přihlášeným výrobkům zašlete v předstihu ke kontrole, zda jsou správně zpracovány
- technickou dokumentaci k výrobku
- čestné prohlášení žadatele
- souhlas žadatele ze zpracování osobních údajů
Termín a místo zasedání hodnotitelské komise je 2. 7. 2020 od 11:00 hodin budově Restaurace SCHODKY, Tlumačov
Navážení výrobků:
Výrobky přivezte– 30. 6. 2020 od 7,00 do 15,00 hod. – nekazící se výrobky – AK Zlín, Bartošova 4393, Zlín– 1. 7. 2020 od 7,00 do 15,00 hod. – rychle se kazící potraviny – Restaurace SCHODKY Tlumačov– 2. 7. 2020 od 7,00 do 9,00 hod. – pekařské a cukrářské výrobky – Restaurace SCHODKY Tlumačov
Výrobky je třeba dodat v přiměřeném množství s ohledem na počet členů komise (8 členná) a následné focení výrobků (min. 2 ks). Výrobky budou ihned uloženy dle pravidel pro jejich skladování. Hodnotitelská komise je nezávislá, jmenovaná ministrem zemědělství.Oceněné výrobky a jejich producenti, kromě možnosti využívat značku Regionální potravina ZK, získají zdarma mediální podporu pro oceněné výrobky a možnost prezentovat zdarma tyto výrobky při ochutnávkových a prodejních akcích v kraji.Účast na Slavnostním předávání je povinná, termín a místo bude včas upřesněno.
Na adrese www.agro-zk.cz naleznete podrobnou metodiku a přihlášku do soutěže. Tuto metodiku s přílohami (přihláškou) najdete v příloze, nebo také i na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz. Pokud budete potřebovat, rádi Vám pomůžeme se zpracováním přihlášek a podáme další informace.
Věříme, že využijete možnosti zúčastnit se soutěže a prokázat tak kvalitu Vašich výrobků a upozornit spotřebitele na Vaše produkty.
Přílohy: Metodika a Přihláška včetně příloh pro rok 2020
Ing. Jana Brázdilová
Koordinátorka soutěže Regionální potravina pro Zlínský kraj
Telefon: 776 163 696